تاریخچه میلگرد

به دلیل حجم بالای تقاضای میلگرد در ساختمان سازی و صنایع ، کارخانه های زیادی در ایران به تولید میلگرد پرداخته اند و در عرضه ی میلگرد به مرحله خودکفایی رسیده ایم ؛ کارخانه های تولید کننده میلگرد از جمله کارخانه ی فولاد آذربایجان (فولاد میانه) تولید کننده ی انواع میلگردها بوده و شرکت آرتا فولاد مهر به عنوان یکی از بزرگترین عرضه کننده میلگرد کارخانجات فولادی از جمله کارخانه فولاد آذربایجان (فولاد میانه) فعالیت می کند..

تاریخچه میلگرد

اولین بار در سال 1800 میلادی جوزف لوئیس به موضوعی پی برد. او دریافت برای افزایش مقاومت بتن و برای جبران نیروهای کششی پائین آن می توان میله هایی فولادی به آن اضافه کرد.

این میله ها مقاومت قابل توجهی به بتن می دهند بنابراین جوزف شروع به ساخت این سازه ها کرده و میلگرد را معرفی کرد.

به تدریج افراد بیشتری از میلگردها استفاده می کردند تا اینکه در سال 1878 اولین تولید استاندارد میلگردها توسط تادئوس هیأت راه اندازی شد.

البته تحقیقاتی انجام شده که نشان میدهد در قلعة ونسن در کشور فرانسه بیش از 2500 متر میلگرد مورد استفاده قرار گرفته است که به قرن 15 میلادی برمی گردد.

تولید میلگرد در ایران

به دلیل حجم بالای تقاضای میلگرد در ساختمان سازی و صنایع ، کارخانه های زیادی در ایران به تولید میلگرد پرداخته اند و در عرضه ی میلگرد به مرحله خودکفایی رسیده ایم

کارخانه های تولید کننده میلگرد از جملة کارخانه ی فولاد آذربایجان (فولاد میانه) تولید کننده ی انواع میلگردها بوده و شرکت آرتا فولاد مهر به عنوان بزرگترین عرضه کننده میلگرد کارخانجات فولادی از جمله کارخانه فولاد آذربایجان (فولاد میانه) فعالیت می کند.

برای مشاوره و خرید انواع میلگردها میتوانید با ما در تماس باشید .

ویژگی های محاسباتی میلگرد

مقاومت تسلیم ، مقاومت کششی و اسپیسر میلگرد (فضاساز میلگرد) مشخصه های محاسباتی میلگرد هستند که به توضیح هر کدام می پردازیم.

مقاومت تسلیم: مقاومت تسلیم ، مقدار تنشی است که بدون افزایش بار تغییر طول نمونه فولاد افزایش می یابد یعنی حداکثر نیرویی که وقتی به میلگرد وارد می شود باعث تغییر شکل دائمی آن نمی شود که به آن تنش تسلیم یا مقاومت تسلیم یا مقاومت جاری شدن نیز می گویند.

مقاومت کششی: مقاومت کششی ، از تقسیم حداکثر بار ثبت شده در آزمایش کشش بر سطح مقطع اولیه حاصل می شود.

اسپسیر میلگرد: اسپسیر در واقع قطعه ای است که می تواند از جنس فلز، بتن ، چوب یا حتی پلاستیک باشد که بین میلگردها یا در فضای بین قالب بتن و میلگرد قرار می گیرد تا بتواند مانع جابه جایی میلگردها در زمان بتن ریزی شود و از تماس میلگرد با عوامل خورنده و آسیب زننده جلوگیری کند.

انواع میلگرد از لحاظ جنس و مشخصات فنی

1- میلگرد اروپایی: جنس میلگرد اروپایی از منگنز بوده و میلگردی غیر فولادی است که به راحتی خم می شود و کارکردن با آنها بسیار ساده است ، این میلگرد برای استفاده در مناطقی که زلزله خیزند یا مناطقی که شرایط آب و هوایی بدی دارند ، مناسب نیستند.از لحاظ قیمت نیز هزینه ی پایین تری نسبت به سایر میلگردها دارند.

2- میلگرد سیاه(میلگرد با فولاد پر کربن Carbon Steel Rebar ) :
پرکاربردترین و رایج ترین نوع میلگرد، میلگرد سیاه است که به صورت ساده و آجدار ساخته می شود. میزان کربن این میلگرد حدود 5/2 درصد وزنی است به همین علت به آن میلگرد با فولاد پر کربن گفته می شود و بزرگترین مشکل این نوع میلگرد، پوسیدگی و زنگ زدگی با گذر زمان است بنابراین برای محیط های مرطوب مناسب نمی باشد.

3-میلگرد اپوکسی پوشش داده شده:
این میلگرد همان فولاد کربنی یا میلگرد سیاه است که با اپوکسی ( Epoxy ) پوشانده شده است. اپوکسی یک نوع مادة پلیمری برای ساخت پوشش های زرینی است.
مقاوت این میلگرد همانند میلگرد سیاه است اما به دلیل پوششی که دارد در برابر خوردگی مقاومت بیشتری از خود نشان میدهد، هر چند این پوشش بسیار ظریف است و باید توجه داشت که هر آسیبی باعث می شود مقاومت محصول در برابر عواملی مثل زنگ زدگی یا خوردگی کاهش یابد.

4- میلگرد فولاد ضدزنگ:
مقاومت میلگرد فولاد ضد زنگ حدود 1500 برابر میلگرد فولاد کربن است و در برابر خوردگی مقاومت بسیار بیشتری دارد. این میلگرد به عنوان بهترین فولاد در اکثر پروژه ها مورد استفاده قرار می گیرد و از لحاظ قیمت گرانترین میلگرد موجود در بازار است حدود 8 برابر گرانتر از میلگرد اپوکسی است که به دلیل طول عمر بالا، شکل پذیری خوب ، اجرای راحت و نیاز نداشتن به تعمیرات بیشترین کاربرد را در صنعت راه و ساختمان دارد.

5- میلگرد گالوانیزه: (Galvanized Rebar)
میلگرد گالوانیزه 40 برابر مقاومت بیشتری نسبت به میلگرد سیاه دارد اما در مقایسه با میلگرد اپوکسی آسیب پذیری کمتری دارد، پس ارزشمندتر است و از لحاظ هزینه از میلگرد اپوکسی گران تر است.

6- فولاد فایبرگلاس GFRP :
این نوع فولاد یک نوار عالی برای تقویت بتن است اما کامپوزیتی شبیه فیبر کربن است که نباید در هنگام کار خم شود و به آن میلگرد پلیمری تقویت کننده با الیاف شیشه نیز گفته میشود و در سازه های زیادی مانند سازه های دریایی، موسسات تحقیقاتی حساس یا ساختمان های پژشکی مورد استفاده قرار می¬گیرد.

استاندارهای ملی و بین المللی موجود برای طراحی میلگردها:

برای طراحی انواع میلگردها از استاندارهای موجود استفاده می کنند که در زیر به برخی از استانداردهای ملی اشاره شده است:

استاندارد ملی ایران به شماره 3132

استاندارد ملی به شماره 1-8103

آئین نامه بتن ایران (آبا)

مبحث نهم مقررات ملی ساختمان

از جمله استانداردهای بین الملی می توان به

Iso 15630-2019
ASTM A615/A615M
ASTM A706/A706M
ASTM A996/A996M
Acl318-14
Jls

اشاره کرد.

تولید میلگرد در دنیا

همانطور که در معرفی استاندارهای ملی و بین المللی موجود برای طراحی میلگردها عنوان شد هر کشوری براساس شرایط آب و هوایی و اقلیمی یا حوادث طبیعی مثل زلزله خیز بودن از استاندارد خاصی استفاده می کند.

برای مثال کشورهای اروپایی نسبت به ژاپن زلزله خیزی کمتری دارند بنابراین برای تولید میلگرد روش عملیات حرارتی یا ترمکس را مد نظر قرار می دهند.

در کشور ژاپن که زلزله بیشتر اتفاق می افتد استاندارد ملی jls ، استاندارد مورد نظر برای طراحی میلگردها بوده و با فرآیند تولید آلیاژی میلگرد را طراحی و تولید می کنند.
در ایران طراحی میلگرد با استفاده از استاندارد ملی ایران به شماره 3132 صورت می گیرد که با توجه به این استاندارد عملیات جوشکاری روی میلگردها مجاز نیست و فرآیند تولید به وسیلة خنک کاری و برگشت تحت کنترل انجام می شود.

روش نگهداری از میلگردها

انبار کردن میلگرد بدون پوشش ، می¬تواند باعث زنگ زدگی و کاهش مقاومت میلگرد شود از این رو از روکش هایی ضدآب و معمولاً چوبی استفاده می کنند تا قرارگیری طولانی مدت در محیط آزاد باعث کاهش سطح بهره وری آن نشود.

نظرات شما عزیزان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو مطالب
جدیدترین مطالب
عضویت در خبرنامه
سبد خرید